2014. március 17., hétfő

Teljes kiőrlésű búzalisztből készült lenmagpelyhes-tökmagos kenyér


55 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet tettem a kenyérsütő gépem üstjébe. Belekevertem 2.5 dkg friss élesztőt elmorzsolva, 1 tk. cukrot, 2 tk sót, 5 dkg lenmagpelyhet, 5 dkg tökmagbelet, 1 dl étolajat. Elindítottam a dagasztó programot és langyos vizet adagoltam a lisztes keverékhez. Kb.másfél bögre kellett a jó állag eléréséhez. 20 percig dagasztott a gép, ekkor kivettem belőle a tésztát, áttettem egy ládaformába (amit előtte sütőpapírral béleltem), majd 20 percig kelesztettem. Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem, kiemeltem a formából,és konyharuhával letakarva hagytam kihűlni.
Pihe-puha finom kenyér lett az eredménye :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése