2012. április 1., vasárnap

Curry-s rizssaláta szardíniával, friss tavaszi zöldekkel

Könnyű ebéd vagy vacsora, ami gazdag ízvilágot tár elénk. Egyszerűen elkészíthető hideg saláta.

Személyenként 5 dkg rizst megpirítunk kevés olíva olajon. Sózzuk, curry-vel fűszerezzük és felöntjük kb 2 dl  forrásban lévő vízzel, majd előmelegített sütőbe tesszük fedővel letakarva. Sűrűn megkeverjük, apránként adva hozzá a vizet addig, amíg megpuhul. Vadrizses rizskeveréket használtam, amiben a vadrizsen kívül még parboiled és barna rizs található. Ezt elég sokáig kell párolni, kb. háromnegyed órán át. Ha kihűlt, átöntjük egy tálba.


2 személyre egy 125 grammos paradicsomos szardínia konzervet megnyitunk. A halacskák gerincét kiszedjük, és a rizshez adjuk. Mehet még hozzá személyenként egy újhagyma felkarikázva, 1/2 kaliforniai paprika felkockázva és 1 db paradicsom szintén darabolva. Személyenként 1/3 kígyóuborka is kerül bele kockázva. Én még pikánssá tettem némi őrölt csilivel is.

Összeforgatjuk az egészet, és fejenként egy főtt tojással a tetején tálaljuk. Isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése