2012. március 11., vasárnap

A legegyszerűbb meggyespite

Egyből dupla mennyiséget készítettem, hogy ne csak vendégeimnek, hanem a kollégáknak is jusson belőle. Itt viszont az egy tepsire való mennyiségeket írom le. A tepsi mérete 24x30 cm.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Végy egy kispoharas 20%-os tejfölt. A tejfölt kapard át belőle egy tálba, és a poharat használd a kimérésnél. A meggybefőttet szűrd le.
2 tojást habosíts ki 1 pohár cukorral és egy vanillin cukorral. Add hozzá  a tejfölt és 3/4 pohár olajat. Keverd el alaposan. 1 pohár finom lisztet és 1 pohár réteslisztet keverj el 1 csomag sütőporral és add hozzá ezt is.
Az így kapott kenhető masszát simítsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.  Kb.10 dkg cukrot keverj el fahéjjal és forgasd bele a meggyszemeket. 

Ezeket nyomkodd bele a masszába és már mehet is a sütőbe. Süsd addig, amíg kissé megbarnul. Kb. fél óra alatt készre sül.
6x4 db kockára vágtam. Le lehet porcukrozni, de egyáltalán nem szükséges.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése