6 tojást 6 evőkanál vízzel és 30 dkg kristálycukorral kihabosítottam. 24 dkg lisztben elkevertem 3 dkg kakaóport és egy csomag sütőport, és a tojásos masszához kevertem.
Sütőpapíros tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben készre sütöttem. (kb fél óra volt 180 fokon)

Hagytam a tepsiben kihűlni, majd ketté vágtam.
Elkészítettem a meggypudingot: fél liter meggybefőtt levet kimértem, csomómentesen elkevertem benne egy csomag főzős vaníliás pudingport és sűrűre főztem.
Még forrón elkentem a tészta alsó lapján. Rátettem a tetejét, és hagytam teljesen kihűlni.
Szépen lehet szeletelni, a puding pedig zselészerű lesz, ahogy kihűl. Porcukorral meghintve kínáljuk. Még egy tipp, a porcukorba keverhetünk kis őrölt fahéjat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése