2012. március 4., vasárnap

Fűszeres kecskesült

Még januárban kigondoltam, hogy a kerek születésnapomon valami különlegességgel szeretnék készülni a barátoknak és a szeretteimnek. Egyik kolléganőm által hozzájutottam kecskehúshoz. Még sosem ettem, és neki láttam receptet vadászni. Végül egy saját recept szerint készítettem el a húst.
A megmosott lapockát és egy darab gerincet lehártyáztam, megtűzdeltem fokhagymával. Egy tepsibe belekarikáztam 4 fej vöröshagymát. Beledobtam egy darabka füstölt szalonnát is. Rátettem a húst a hagymaágyra, meglocsoltam olíva olajjal, megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal, pár szem borókabogyó is került mellé és lefóliázva egy napra hűtőbe tettem. Mielőtt a sütőbe tettem volna, öntöttem alá 2 dl vizet, megsóztam a húst és meghintettem durvára őrölt színes borssal. Lefedve sütöttem két órát 160 fokon, majd a fóliát levéve még egy órán át pirítottam, de sűrűn locsolgattam, nehogy kiszáradjon. Omlós lett, finom puha és ízletes hús. A vendégeimnek is és nekem is ízlett nagyon. Igazi különlegesség volt. Kárpát kenyérrel, tzatziki salátával kínáltam. Illetve ecetes hagymás krumplisaláta is készült mellé, és persze a a velesült hagymás pecsenyelé is bekerült a hűtőszekrénybe, jó lesz kenyérre kenni.
És egy másik alkalommal:
Sok-sok zöldséget raktam köré, és együtt sütöttem készre őket. A kelbimbót kicsit előfőztem.

1 megjegyzés:

  1. Kreatív. Mivel kecskefarmom van, érdekelnek ötletes megközelítések.

    VálaszTörlés