2012. február 15., szerda

Szuzi csörögefánkja

Még tart a farsang, kollégáknak folyton fánkot sütök. Saját receptet alkottam, mert az eredeti csörögébe csak tojássárgája kell. A fagyasztóban hegyekben áll a tojásfehérje, és nem akartam még többet.
Szóval ez itt a Szuzi-féle csöröge.
60 dkg lisztben elkevertem 1 tk sót, belemorzsoltam 15 dkg margarint. Hozzáadtam 6 tojást, 3 cl sütőrumot (igazából nem mértem,csak löttyintettem) és jól kezelhető tésztává gyúrtam.

Kettéosztottam és vékonyra kinyújtottam. Derelyemetélővel kialakítottam a kis "szélforgó" és "masni" formákat.



Forró olajban  aranybarnára sütöttem és papírra szedve leitattam róla a felesleges olajat.


Porcukorral meghintve kínáltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése